Utomhusträning är helt enkelt motion utomhus med olika aktiviteter, övningar, spel m.m. Många gånger används utomhusaktivitet som grupp aktivitet där, lagarbete och ledarskap ska utvecklas. Den skiljer sig helt från traditionella träningsformer då deltagarna  bidrar till utvecklingen av individuella färdigheter.

Många utomhusaktiviteter, kräver en ordentlig planering och förberedelser göras i förväg och för att få ut det bästa av denna typ av lärande måste du ägna särskild uppmärksamhet åt den typ av utomhusaktivitet som du ska engagera sig i. Det finns flera fördelar med denna typ av träningsform jämfört med inomhusträningen. Eftersom det är möjligt att genomföra utomhusträning för dig själ genom skogspromenader, jogging och andra aktiviteter med natur omgivningen som utmanande. Det bäst är att utrustningen för den typen av utomhusaktivitet som tänks göras. Dessutom kan en gruppledare se till att din upplevelse är minnesvärd så att du är mer benägna att återvända för framtida träningspass. Utomhusaktiviteten kan antingen vara en naturlig miljö eller så kan den vara en där förutsättningar redan är interagerar så som elljusspår och ute gym. Att individuellt  säkerställa att personen får maximal nytta av träningen.

Umgås med andra personer

En annan fördel med denna form av träning är att du har möjlighet att interagera med andra människor  Vidare är det viktigt att notera att utomhusaktivitet är mycket roligare jämfört med ett långt träningspass där du kanske inte ser alla i aktion. Till exempel kan du få en chans att prata dem under en paus eller så kan du bara gå längs sidan dem och ge dem feedback på deras träning.

Det finns dock olika utomhusaktiviteter tillgängliga på marknaden, såsom vandring, fiske, klättring, cykling, simning, paintball m.m. som kan hjälpa dig att få maximal nytta av motion och naturupplevelser. Så det rekommenderas att du först identifiera den typ av aktivitet som du vill delta i, efter att se till att du har tiden för den särskilda verksamheten.Se till att utomhusträning också erbjuder en möjlighet att koppla av och varva ner så att du kan lära dig flera fördelar med att vara utomhus. De flesta gym erbjuder idag olika träningspass som är placerade utomhus för att säkerställa att varje person får maximal nytta av det.