Att äta frukt och grönsaker istället för skräpmat är en bra idé, eftersom frukt och grönsaker innehåller alla näringsämnen som vi behöver för att leva. De har också inga överskott av kolesterol i våra kroppar och de är packade med antioxidanter som är mycket bra för oss. För att gå ner i vikt, bör du äta färre kalorier än kroppen faktiskt förbrukar. Fiber och vatten i frukt och grönsaker kommer att lägga massa till maten, så du kan äta mer av det med mindre kalorier. De flesta frukter är naturligtvis låg på kalorier och fett och är mycket fyllning. Dessutom är de lätta att äta. Det är viktigt att du får rätt mängd av dem varje dag så att du inte har ett sötsug.

Frukt och grönsaker är bra källor till vitamin A, C och E. Dessa är viktiga för att upprätthålla ett friskt hjärta och immunförsvar. Frukt och grönsaker innehåller antioxidanter och mineraler som kan bidra till att förebygga cancer och andra sjukdomar som kan påverka cellerna i våra kroppar. Äta en mängd olika livsmedel kommer att hålla din kost varierad och ger dig massor av näringsämnen. Du kan äta massor av grönsaker varje dag och ändå få nog av proteiner från kött. Äta frukt och grönsaker innebär att du måste vara försiktig med hur mycket du konsumerar. När du går ut för att äta, välj frukter som är lägre i socker. Socker lägga bulk till mat och de har också dåliga effekter på levern.

Frukt och grönsaker smakar bättre om du lagar dem. Du kan göra läckra desserter genom att kombinera färsk frukt med honung. eller frukter som blandas med andra fruktjuicer. Du kan använda konserverad frukt med vatten istället för färska.

Full med näringsrika ämnen

Äta färsk frukt är ett bra sätt att ha fiber, mineraler, vitaminer och antioxidanter. Det kommer också att hjälpa dig att upprätthålla god hälsa. Äta frukt och grönsaker är också bra för ditt hjärta. När du äter för många kalorier, är det mycket dåligt för ditt hjärta. Frukt och grönsaker är bra källor till kalcium. Om du vill gå ner i vikt, måste du inkludera dem i din kost. Det som är bra med att äta frukt och grönsaker är att du kan välja dem att vara en del av din frukost eller lunch.

Frukt och grönsaker är rika på protein och fiber. Protein hjälper dig att bränna fett och ger dig energi under dagen. Frukt och grönsaker har också E-vitamin, kalcium, och många andra viktiga näringsämnen som hjälper kroppen att fungera bra. Detta behövs för matsmältningen och för mag-tarmkanalen. Det hjälper dig också att känna dig full och har bättre matsmältning av din mat.

När du äter frukt och grönsaker behöver du inte oroa dig för att äta mer än du behöver. De kommer att fylla dig för dagen och du kommer att känna full efter att du äter. Frukt och grönsaker kan ge dig olika färger, smaker och texturer. De finns i en mängd olika former, storlekar och färger. Du kan prova olika kombinationer av olika frukter och grönsaker för att se vad som smakar bra för dig. Frukt och grönsaker kommer också att innehålla näringsämnen som kan hjälpa din hud och hår. ser bra ut och hålla sig frisk. Om du äter frukt och grönsaker varje dag, kan du vara säker på att din hud och hår kommer också att hålla sig frisk.

Så nästa gång du går till affären, se till att du köper hälsosam mat som är gjorda av naturliga livsmedel. För att få dina frukter att hålla längre, lägg dem i lufttäta behållare. Förvara dem i kylen så att de kommer att stanna färska. För de frukter som är för mogna, se till att frysa dem. När du går ut för att äta, hålla dina glas fulla av vatten för att hålla dina måltider så friska som möjligt.