Stretching efter träning är viktigt att öka effektiviteten i de övningar som du utför. När du sträcker, din kropp kommer att arbeta hårdare för att flytta muskelvävnad, vilket ökar effektiviteten av dina övningar. När du sträcker, kommer du att kunna förbättra din flexibilitet och rörlighet, vilket kommer att göra det lättare för dig att utföra övningar som är svårare.

Stretching efter ett träningspass kommer inte bara att bidra till att minska den smärta som du känner efter en intensiv träning, men det kommer också att hjälpa dig att behålla eller ens stärka dina muskler. Den tid som du måste spendera stretching kan variera beroende på hur mycket vikt och avstånd som du lyfter och kör. Om du lyfter och kör, bör du överväga att sträcka minst 30 minuter före och efter varje träningspass. Men om du gör lägre repetitioner av dina övningar, du kommer sannolikt bara behöver sträcka för så kort period som 10 minuter.

Förbättrar kroppens flexibilitet

Stretching bör börja med andningstekniker och djupa muskler och långsamma rörelser. Dessa gör att du kan slappna av dina muskler och lindra eventuella spänningar som du kan ha i dem. När du har nått ett avslappnat tillstånd kan du sedan utföra stretchingövningarna. Du kommer att upptäcka att det finns många olika sträckor som hjälper dig att få bättre flexibilitet och öka din rörlighet. Men om du inte vet hur du utför stretching, kan du hitta böcker, videor eller online-resurser som kan hjälpa dig att lära dig att utföra stretching övningar. Det kommer också att sträcka din muskelvävnad. Denna sträcka bör utföras långsamt och bör utföras flera gånger per dag. Förutom denna sträcka, du kommer också vill sträcka dina vrister, höfter, axlar, handleder och ben när du utför stretching övningar. En annan stor stretching övning är höften flexor stretch. Denna sträcka kommer att förbättra din flexibilitet genom att sträcka höften flexor muskel som löper från höften till knät. Det är också en bra sträcka för nedre delen av ryggen, men du kommer att vilja ta det långsamt och bör utföra stretching övning i en bekväm position.

Om du gör ben övningar, kommer du vill utföra höften flexion stretch. Denna sträcka kommer att sträcka höften flexor muskel som löper från nedre delen av buken till låret. När du utför denna sträcka, Det rekommenderas att du flyttar benet så långt upp som du kan och att utföra stretching övning på ett kontrollerat sätt. Fjärilen stretch är en annan utmärkt stretching övning som du kan utföra för att förbättra din flexibilitet och att sträcka musklerna efter en träningspass. Du bör sträcka vadmuskeln efter att ha utfört denna sträcka, men du bör vara noga med att du utför sträckan i en bekväm position och inte i sittande ställning. Den sista sträckan som du bör göra är axelsträckan.

För att maximera fördelarna med de stretch övningar som du utför efter träning, kommer du vill utföra dessa sträckor flera gånger per dag, eller minst flera dagar i veckan. Detta kommer att säkerställa att du kan hålla dina muskler och flexibilitet intakt. Det är viktigt att du undviker att skada kroppen och för att undvika böjning eller uträtning knäna eller vrida under sträckan. Det är också viktigt att du använder rätt form så att du kan förhindra skador. När du gör dina sträckor, bör du använda ett lätt motstånd som du lätt kan tolerera. Använd inte för mycket vikt eller tryck, eftersom detta kan orsaka smärta.

Slutligen är det viktigt att du tillåter minst 20 minuter för stretching motion innan du börjar någon typ av fysisk aktivitet, så att din kropp kommer att ha tid att läka från stretching. Dessa sträckor är mycket fördelaktigt och kommer att öka mängden syre i blodet, vilket kommer att göra det lättare för dina muskler att reparera sig själva. Du kommer också att dra nytta av den ökade flexibilitet som du kommer att få genom att utföra dessa sträckor.