Motion är någon fysisk aktivitet som upprätthåller eller förbättrar allmän hälsa och övergripande kondition. För dem som har varit stilla under en lång tid, är det viktigt att komma igång nu, innan det är för sent. Att komma i form för ett hälsosamt sätt att leva. Det kan minska risken för många sjukdomar, inklusive diabetes och hjärtproblem. Om du tränar regelbundet, kommer din kropp att vara mer resistenta mot de skadliga effekterna av stress, depression och ångest. Utövar regelbundet motion kommer också att hjälpa dig att gå ner i vikt.

Allas hälsa är annorlunda. Vissa människor har inte mycket energi, andra behöver inte motion för att hålla dem i form, och vissa människor mår bra av motion, men de kämpar med andra aspekter av deras hälsa. Om du är intresserad av att gå ner i vikt, börja med ett träningsprogram som fokuserar på viktminskning. Försök inte göra allt på en gång, börja långsamt för på så sätt kommer du att kunna se viss framgång och må bra om dina framsteg.

Träningsprogram och mål

Om du vill leda en hälsosam livsstil, bör du göra någon typ av motion varje dag. Oavsett om det är att promenader, springa, gå i trappor eller ta upp en ny hobby, är det viktigt att välja en aktivitet som du tycker om att göra. Det viktigaste är att du fortsätter tills du uppnår de resultat du vill. Om du har problem med att hålla sig till en övning, prova en annan, eller kanske något roligare. Många har svårt att starta ett nytt träningsprogram, men det är okej. Om du inte kan utöva när du inte känner att du ska, hålla sig till en vanlig träning rutin istället. Tanken är att göra något du tycker om, så att du kan få lite glädje av din motion rutin. Många människor blir frustrerade av hur mycket tid och ansträngning det tar att hålla fast vid sina träningsprogram. Kom ihåg att målet är att komma i form, ingenting annat. Om du har problem att hålla fast vid ett träningsprogram, försök att hitta något roligare att göra. När du befinner dig dra genom ett träningsprogram, ge upp, prova en annan eller hitta  en ny övning rutin. Ibland en ny övning rutin kommer att göra det lättare för dig att hålla fast vid ett träningsprogram eller ens uppnå de resultat du önskar.

Innan du påbörjar en ny övning rutin, tala med din läkare för att se till att du har möjlighet att göra det på ett säkert sätt. samt att se till att du är redo för den nya utmaningar. När du upptäcker att du har svårt att komma igång, tala med din läkare om vad de rekommenderar att få dig igång på en ny aktivitet. Ibland finns det fysiska problem som kommer att göra det svårt för dig att utöva, så du kanske måste få särskild utbildning eller köpa träningsutrustning, men detta bör inte hindra dig från att uppnå de resultat du vill.