En promenad i skogen är en förtrollande inbjudan att upptäcka träden som en magisk plats för kontemplation och kreativ lek: samla tallkottar, stenar eller fjädrar; spåra rådjur genom underborsten; eller helt enkelt lyssna på kvittrande av fåglar.  Det är naturens magi, allt insvept i den enkla skönheten i naturens ljud och ljus.

Det finns böcker om skogen och deras invånare. En bok kan berättar om skogens historia samt hur de har förändrats genom åren och vilka förändringar som förväntas i framtiden. Du lär dig att många av våra skogar är i desperat behov av underhåll så att de kan fortsätta att växa och försörja sig själva.

Kunskap om arter

Du kommer också att lära dig om djuren som bor i och lever i skogen. Några av dessa djur kan hittas i naturen endast på mycket små platser. Andra kommer bara att finnas i stadsmiljöer. Gå promenera genom skogen är tänkt att vara en öppen upplevelse, och boken gör ett beundransvärt jobb med att presentera den artrikedom som finns för dig. De förklarar också hur du ska bestämma det olika arter av vilda djur du hittar där. När det gäller de olika typer av djur som du kan förvänta dig att se i din skog, Gå genom skogen ger dig alla möjliga exempel. Ett exempel är ekorren, som är mer är känd för att frodas i de flesta av dem. Andra exempel är den olika fågelarter, krypen på marken och du kan även stöta på en älg eller rådjur.

Om du någonsin var tvungen att resa någonstans där det inte fanns något vilda djur, men bara en skog, kan du hitta den här boken användbar. Det är en utmärkt primer på vad som väntar i någon skog. Från djuren kanske du kan locka till dem som du inte kan, från skogens historia, och alla fördelar med att tillbringa din sommar i en liten stuga med din familj i en skog, gå igenom skogen kommer att göra din resa mycket roligare.